Bra att veta om värmepumpar

Information du kan behöva veta innan du byter värmepump.

Frågor och svar om värmepumpar

Hur ofta behöver värmepumpen service?

Vi rekommenderar service på värmepumpar vart tredje år vilket är en generell rekommendation och gäller alla värmepumpar vi installerar.

Ingår någon värmepumpsgaranti?

På nya värmepumpar från CTC så ingår 3 + 3 år i garanti och trygghetsförsäkring. På våra nya värmepumpar från Panasonic kan vi som Pro Partner erbjuda 5 års full garanti.

Vilket värmesystem är bäst?

Detta varierar och beror på huset, din tomt och vart du bor. Som Lyckselebo brukar vi rekommendera uppvärmning med bergvärme men utvecklingen på luft-vattenvärmepumpar har gått kraftigt framåt sista åren, vilket gör den till ett bra alternativ. För de allra flesta husägare är dock en smart värmepump alltid ett klimatsmart och kostnadseffektiv lösning.

Om jag ska byta värmepump, ingår bortforsling av min gamla utrustning?

Ja, om vi kommer överens om det i offerten. Vi erbjuder vi dessutom Installerat och Klart som är ett komplett koncept för dig som villaägare.

Vilken luftvärmepump passar hos oss?

Det finns två olika varianter av luftvärmepumpar. Den ena kallas för luft/luftvärmepump och passar för dig med öppen planlösning. En luft/luftvärmepump kan även användas till luftkonditionering varma dagar. Den andra kallas för luft/luftvattenvärmepump och denna pump passar för dig med ett vattenburet värmesystem.

Vad behöver man mer än en luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump är ett komplement till andra värmesystem vilket gör att man alltid bör ha ett annat värmesystem som grund. En luft/luftvärmepump ger dock en stor besparing för villor och fritidshus med direktverkande el och kan halvera uppvärmningskostnaden. En rätt dimensionerad luft/vattenvärmepump av hög kvalitet klarar själv husets behov ner till -20-25 grader. Dessutom har den en elpatron som gör att pumpen ger all den värme ett hushåll behöver oavsett utetemperatur. Allt detta får ni information om när ni kontaktar oss.

Vad kostar en luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump kostar mellan 15 000 – 30 000 kr, en luft/vattenvärmepump 80 000 – 150 000 kr. 30% av totalen är arbetskostnad vilket är rotavdragsberättigat. Priset inkluderar installation.

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luftvärmepump består av två delar. Den ena för utsidan av ditt hus och den andra placeras på väggen inomhus. En luftvärmepump använder utomhusluften för att utvinna den energi som behövs för att värma upp huset.

Vilken storlek behöver jag på värmepumpen?

Detta tar vi reda på i vårt möte med dig. Generellt brukar vi rekommendera att välja en större värmepump snarare än att ”hålla tillbaka” när du står inför ett inköp. Våra moderna luftvärmepumpar värmer de allra flesta hus upptill 150m².

Läs mer om våra värmepumpar.

Hur mycket el drar en luftvärmepump?

Räkna med en besparing på c:a 30-50% av kostnaden för elradiatorer. Driftkostnaden är dock helt beroende på husets prestanda, storlek samt geografisk placering, vilket gör svaret omöjligt. En luftvärmepump drar dock generellt 0,5 – 1,5 kW i timmen.

När är det lönsamt med en luftvärmepump?

Har man exempelvis direktverkande eluppvärmning i huset, så kan man nå upp till 50% besparing vi gynnsamma förhållanden. Komforten i huset påverkas dock av husets rumsuppdelning. Ju öppnare ytor, desto lättare att fördela ut värmen. Är det många små rum med dörrar så är det svårare att få jämn temperatur i huset. Denna parameter bör tas i beaktning när man räknar uppvärmningskostnad och besparing.

Vi erbjuder Panasonic Propartner 5 års garanti.

Installerat och klart inom 10km från Lycksele tätort.

Styr värmepumpens funktioner enkelt från din mobil.

Egen installation där du kan ringa vid minsta problem.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om vad vi gör och hur vi kan hjälpa er. Ni kan ringa oss, maila eller använda formuläret.


Lycksele Värmeservice AB, Bergstigen 8, 921 45 Lycksele

Christer Klintefelt
070-523 29 69

Harald Nilsson
070-259 52 48

Stefan Lundmark
073-259 43 39

Jörgen Aronsson
070-353 63 45

Mikael Holmgren
073-077 70 50

[email protected]

Fakturor i pdf mailas till:
[email protected]

Dina personuppgifter
Partners

Skriv till oss!

Lycksele Värmeservice