Bra att veta om bergvärme

Information du kan behöva veta innan du installerar bergvärme.

Frågor och svar om bergvärme

Bergvärme ger en naturlig värme

Bergvärme är inte bara ekonomiskt utan även bekvämt. I genomsnitt spar du som användare upp till 80 % i uppvärmnings- och varmvattenkostnad och installationen har ofta betalt igen sig redan efter 5 år. Här har vi samlat några av de frågor våra kunder haft genom åren. Alla våra bergvärmeinstallationer görs ihop med våra branschkollegor på DN borr.

Läs mer om hur vi installerar bergvärme.

Vad är besparingen för att byta från direktverkande el till bergvärme?

Vi uppskattar att besparingen per år med bergvärme för ett hus med standardförbrukning av el är mellan 13 – 18 000 kilowattimmar.

Vad kostar det att installera bergvärme?

Beroende på förutsättningar i berg och hus så varierar priset. Men om man tar någon typ av snittpris så hamnar det 2024 på mellan 190 – 250 000 kr.

Vad har en bergvärmepump för garanti?

Nya bergvärmepumpar från CTC har alltid 3 års garanti. Ytterligare 3 års trygghetsförsäkring ingår vilket ger dig totalt 6 års garanti.

Hur lång livslängd har bergvärme?

Ett borrhål håller en livslängd. Kollektorslangen som används har en uppskattad livslängd till 100 år. En bergvärmepump har en genomsnittlig livslängd på ca 20 år.

Hur lång tid tar det att installera bergvärme?

Ett genomsnittlig borrdjup ligger på mellan 180-250 meter och tar normalt 1-2 dagar att färdigställa. Därefter behövs ofta en del markarbete och installation av bergvärmepump. Under rätt förhållanden är allt klart inom en vecka.

Vilken bergvärmepump är bäst?

Vi jobbar uteslutande med CTCs svensktillverkade bergvärmepumpar som vi anser vara en av de bästa på marknaden och passar optimalt för vårt väder i Västerbotten.

Vad är skillnaden på en jordvärmepump och bergvärmepump?

Värmepumparna för bergvärme och jordvärme är likadana och det som skiljer dem åt är vart de hämtar värmen. I bergvärme hämtar din värmepump värme från borrhålet i berggrunden utanför huset medans den för jordvärme hämtar värme från kollektorslangen som är nedgrävd i marken utanför huset.

Vad är skillnaden mellan en jord, sjö och bergvärmepump?

Värmepumparna mellan jord, sjö och bergvärme är likadana och det som skiljer dem åt är vart de hämtar värmen. I bergvärme hämtar din värmepump värme från borrhålet i berggrunden utanför huset medans den för jordvärme hämtar värme från kollektorslangen som är nedgrävd i marken utanför huset. Vad gäller sjövärme är det viktigt att slangen inte läggs i rinnande eller långgrunt vatten, då finns risk för isbildning på slang.

Fortfarande frågor?

Vi finns ett samtal eller meddelande bort.

Vi erbjuder Panasonic Propartner 5 års garanti.

Installerat och klart inom 10km från Lycksele tätort.

Styr värmepumpens funktioner enkelt från din mobil.

Egen installation där du kan ringa vid minsta problem.

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni vill veta mer om vad vi gör och hur vi kan hjälpa er. Ni kan ringa oss, maila eller använda formuläret.


Lycksele Värmeservice AB, Bergstigen 8, 921 45 Lycksele

Christer Klintefelt
070-523 29 69

Harald Nilsson
070-259 52 48

Stefan Lundmark
073-259 43 39

Jörgen Aronsson
070-353 63 45

Mikael Holmgren
073-077 70 50

[email protected]

Fakturor i pdf mailas till:
[email protected]

Dina personuppgifter
Partners

Skriv till oss!

Lycksele Värmeservice